Kerkplein 16 ZALTBOMMEL

Vraagprijs: € 7.500 / per maand k.k.
Soort object: villa
Woonopp.: 332 m2
Perceelopp.: 3307 m2
Aantal kamers: 6

“Het Gouverneurshuijs”

In de historische binnenstad van Zaltbommel is de rijksmonumentale stadsvilla, genaamd “Het Gouverneurshuijs” gelegen. Oorspronkelijk stond hier op deze prachtige lokatie op de stadswallen, vlakbij de beroemde Sint-Maartenskerk, het stadskasteel. Deze zeer uniek gelegen villa is omstreeks 1550 gebouwd en is de afgelopen jaren uitgebreid, uitstekend onderhouden en gemoderniseerd. Bij deze modernisering (sinds 2010) stond het behoud van het monumentale karakter centraal. Het resultaat is een extra en bovenal riante, rustgevende woonkamer met houtkachel, waarbij de natuurlijke lichtinval opvallend is.

De totale perceeloppervlakte van het perceel is ruim 3.300 m2. De villa is zowel zakelijk als privé bruikbaar, het object leent zich uitermate voor gebruik voor bijvoorbeeld kantoor- of praktijkruimte.

De villa heeft een inhoud van ca. 1.690 m3, de woonoppervlakte bedraagt ca. 332 m2. Tevens beschikt het geheel over een garage van ca. 47 m2 en een bijgebouw van ca. 29 m2.

De statige stadsvilla is omringd door een prachtig onderhouden stadstuin met ook een atelier/ gastenverblijf. Deze ligt in de westhoek van de stadstuin en heeft een oppervlakte van 33 m2.

In de nabije omgeving bevindt zich de historische binnenstad van Zaltbommel met tal van winkels, restaurants en terrasjes deze zijn binnen enkele minuten bereikbaar op loopafstand of fietsafstand. Zaltbommel is centraal gelegen en heeft een goede verbinding middels de autosnelweg A2 en het NS station.

Indeling luidt als volgt: het door een uitgestrekte tuin omgeven pand bestaat uit de benedenverdieping, twee bovenverdiepingen en een aantal kelders. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een prachtig voorportaal met hal, met een directe aansluiting van de gang waarin onder andere de garderobe en het toilet zich bevinden. Onder de hal bevindt zich de kelder met verbonden gewelven, met stahoogte. De hal geeft entree tot de royale woonkamer, de woonkeuken, de werkkamer, de omvangrijke zitkamer en de prachtige authentieke serre. Tevens zijn de werkkamer en de sierlijke keuken te betreden via de serre.

Recent heeft er een uitbreiding plaatsgevonden aan de achterzijde van de woning dat grenst aan de hal. Momenteel wordt deze uitbreiding, die zorgt voor een schakel tussen oud en nieuw, gebruikt als zitkamer en slaapkamer. Aan deze slaapkamer is een badkamer gelegen en de C.v.-ruimte. Ook hier is een toegang tot een kelder.

De overloop van de eerste verdieping is betreden via de trap gelegen in de woonkamer van de woning. Een overloop met moderne badkamer en twee slaapkamers. De tweede verdieping is een grote open zolderruimte met extra slaapgelegenheid.

De stadstuin wordt van het Kerkplein gescheiden door een langgerekte muur, waarin een bakstenen poortje met Dorische pilasters en houten hoofdgestel, eerste helft 19e eeuw.

Er zijn ruim voldoende parkeerfaciliteiten op eigen terrein aanwezig. Tevens is er de mogelijkheid om uit te breiden voor extra parkeergelegenheid.

Zaltbommel – Kerkplein 16
Vraagprijs: € 1.550.000,- k.k. /Huurprijs € 7.500,- per maand, excl. BTW.

Adres

Straatnaam: Kerkplein
Huisnummer: 16
Postcode: 5301 EK
Woonplaats: ZALTBOMMEL
Land: NL

Overige

Status beschikbaarheid Beschikbaar
Bouwvorm bestaande bouw

Bestemming

Huidig gebruik: Woonruimte
Huidige bestemming: Woonruimte
Permanente bewoning: ja
Recreatiewoning: nee

Maten en ligging

Liggingen: aan park
Inhoud: 1690
Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 332
Gebruiksoppervlakte overige functies: 67
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand: 22
Perceel oppervlakte: 3307

Bouwjaar

In aanbouw: nee

Onderhoud

Binnen: goed
Buiten: goed

Diversen

Isolatievormen: dakisolatie
Dak:

Installatie

Soorten verwarming: c.v.-ketel
Soorten warm water: c.v.-ketel

Voorzieningen wonen

tv kabel

Tuin

Tuintypen: achtertuin
Kwaliteit: fraai aangelegd
Totale oppervlakte: 3000

Hoofdtuin

Type: achtertuin
Achterom: ja

Garage

Soorten: vrijstaand steen
Voorzieningen: voorzien van elektra
Capaciteit: 2

Woonhuis

Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Kwaliteit woning: luxe

Verdiepingen

Aantal: 4
Aantal kamers: 6
Aantal slaap kamers: 3
← Terug