Waalkade 18 ZALTBOMMEL

Vraagprijs: € 630.000,- k.k.
Soort object: herenhuis
Woonopp.: 185 m2
Perceelopp.: 251 m2
Aantal kamers: 5

Herenhuis met uitzicht op de Waal

Waalkade 18, Zaltbommel

Werkelijk uniek is deze woning. Natuurlijk vanwege de fraaie uitstraling, met zijn karakteristieke gevelbeeld en de bijzondere uitbouw (uit 1937) aan de voorzijde. Maar vooral ook door het fraaie uitzicht vanuit de woning. De woning ligt wat hoger dan straat niveau, zodat je zittend een wijds uitzicht hebt over de Waal en de brug. En aan de achterzijde ligt een fijne tuin, op het zonnige zuiden gelegen met een garage die bereikbaar is via de achtergelegen straat.

Het statige herenhuis heeft een mooie, zo goed als originele indeling. De entree ligt iets terug en komt uit in een ruime hal, met marmer op de vloer. Hier is ook de mooie trappartij met bordessen. Vanuit de centrale hal zijn woonkamer, keuken, werkkamer (voormalig theehuis), toilet, kelder en bergkast bereikbaar. De werkkamer, of naar believen natuurlijk anders te gebruiken, is ca. 16 m2 groot en voorzien van een échte parketvloer. Door de ramen, met glas in lood in de bovenlichten, is er een fraai uitzicht.

De woonkamer (41 m² en ca. 3 meter hoog) is prettig licht door de grote ramen aan de voor- en achterzijde. Aan de Waalzijde zijn de originele (schuif-)binnenluiken nog intact. Aan de achterzijde is een doorgeefluikje vanuit de keuken. De keuken, met een uitstekend geconserveerde Bruynzeel keuken (met voor tóen alle denkbare luxe….) ligt aan de achterzijde en is ca. 13 m² groot. Op de eerste verdieping liggen 3 royale slaapkamers en de badkamer met ligbad, 2e toilet en dubbele wastafel. De ruimtes zijn mooi van formaat en verdienen het om weer eens geactualiseerd te worden. Aan de voorzijde zijn dubbele deuren naar het platte dak aan de voorkant, de grootste slaapkamer ligt aan de achterzijde en heeft een ruim balkon. Verder is er de mooie zolder, met een rond raam aan de voorzijde en een dakraam.

In de hal is een toegang tot een van de kelders, beide kelders zijn ook van uit de tuin te bereiken. Via een trap langs de keuken kom je in de ommuurde tuin, die op het zuiden ligt. Hij meet ca. 10 x 12 meter en achterin staat de garage en is het achterom. Via de achteruitgang loop je zo de gezellige, historische binnenstad in, met alle winkels op loopafstand.

Na de ingrijpende vernieuwingen in 1964 is er weinig meer veranderd. De ligging, uitstraling, bouwkundige elementen en geschiedenis maken de woning werkelijk tot een uniek, monumentaal pand. Het staat echter (nog) niet op de lijst van gemeentelijke monumenten.

Inhoud ca. 840 m³, perceel 253 m², woonoppervlakte 185 m², exclusief kelders en balkons. Het precieze bouwjaar is niet bekend, maar zal vanwege de neo-renaissancistische bouwstijl in de periode van 1900-1910 liggen. De uitbouw is van 1937.

Vraagprijs: € 630.000,= kk.

Adres

Straatnaam: Waalkade
Huisnummer: 18
Postcode: 5301 CJ
Woonplaats: ZALTBOMMEL
Land: NL

Overige

Status beschikbaarheid Beschikbaar
Bouwvorm bestaande bouw

Bestemming

Huidig gebruik: Woonruimte
Huidige bestemming: Woonruimte
Permanente bewoning: ja
Recreatiewoning: nee

Maten en ligging

Liggingen: aan water
Inhoud: 840
Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 185
Gebruiksoppervlakte overige functies: 38
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand: 15
Perceel oppervlakte: 251

Bouwjaar

In aanbouw: nee

Onderhoud

Binnen: goed
Buiten: goed

Diversen

Dak:

Installatie

Soorten warm water: c.v.-ketel

Voorzieningen wonen

buitenzonwering

Tuin

Tuintypen: achtertuin
Kwaliteit: normaal
Totale oppervlakte: 130

Hoofdtuin

Type: achtertuin
Achterom: ja

Garage

Soorten: vrijstaand steen
Voorzieningen: voorzien van elektra
Capaciteit: 1

Woonhuis

Soort woning: herenhuis
Type woning: geschakelde woning
Kwaliteit woning: normaal

Verdiepingen

Aantal: 4
Aantal kamers: 5
Aantal slaap kamers: 3
← Terug